ZON Wonen

In project ZON zijn het interieur, de architectonische uitwerking en het stedenbouwkundig plan nauw met elkaar verweven. Dit komt tot uiting door de eigen karakters die de diverse woningtypes binnen het stedenbouwkundig plan hebben gekregen. Het ontwerp van de gevels is afgestemd op de woningindeling van interieurarchitect Bart Vos.

Naast de eenheid te bewaren binnen het stedenbouwkundige plan, waarbij de individuele woning wel zichtbaar is, was het doel om ZON Wonen een plek te geven in de wijk zonder de menselijke schaal uit het oog te verliezen.

Dit is gerealiseerd door op belangrijke plekken de bebouwing op te delen en plaats te maken voor groen, voetgangers en fietsers. De éénheid wordt bewaard door het project een herkenbare kap te geven, op sommige plaatsen van een arkeneel te voorzien om in hoogte aan te sluiten op de belendende bebouwing en door de woningen uit te voeren in een herkenbare kleur metselwerk. De individuele woning wordt hierbij zichtbaar door variaties in de kleur en het patroon van het metselwerk en de mogelijkheden die bewoners hebben om te kiezen voor bijvoorbeeld een vergroot raam, een frans balkon of een dakkapel.

 
Jaartal
2015
Woningtype
Grondgebonden
Aantal
86
Programma

46 eenheden in de eerste fase opgeleverd, 40 eenheden in de tweede fase.

Adres
Grote Beerstraat
Plaats
Groningen
Architect
Zofa architecten
Opdrachtgever
Nijestee, KUUB
Aannemer
Bouwgroep Dijkstra Draisma