ZON wonen 1

Project Zon is een ontwikkeling van Nijestee in samenwerking met Kuub waarbij 46 ééngezinswoningen worden gerealiseerd.

Ontwikkeld vanuit het interieur
In project Zon zijn het interieur, de architectonische uitwerking en het stedenbouwkundig plan nauw met elkaar verweven. Dit is bereikt door de diverse woningtypes binnen het stedenbouwkundig plan hun eigen karakter te geven en de gevels af te stemmen met het ontwerp van de woningindeling van interieurarchitect Bart Vos.

Éénheid
Het doel was om niet alleen in het stedenbouwkundige plan de éénheid te bewaren en tegelijkertijd de individuele woning zichtbaar te maken maar ook om het plan een plek te geven in de wijk zonder de menselijke schaal uit het oog te verliezen.

Dit is gerealiseerd door op belangrijke plekken de bebouwing op te delen en plaats te maken voor groen, voetgangers en fietsers. Daarbij wordt de éénheid bewaard door het project een herkenbare kap te geven, op sommige plaatsen van een akeneel te voorzien om in hoogte aan te sluiten op de belendende bebouwing en door de woningen uit te voeren in een herkenbare kleur metselwerk. De individuele woning wordt hierbij zichtbaar door variaties in de kleur en het patroon van het metselwerk en de mogelijkheden die bewoners hebben om te kiezen voor bijvoorbeeld een vergroot raam, een frans balkon of een dakkapel.

 
Jaartal
2015
Woningtype
Geschakeld
Aantal
46
Programma

Wonen.

Adres
Grote Beerstraat 71 - ?
Plaats
Groningen
Architect
Zofa architecten
Opdrachtgever
KUUB
Aannemer
Nijhuis