The Student Hotel

Groningen is een echte studentenstad. Ook onder internationale studenten wordt de stad steeds populairder. De bouw van The Student Hotel aan het Boterdiep is in het kader van de huisvesting van deze groep jonge stadsbewoners een positieve ontwikkeling. Het fraaie appartementencomplex levert bovendien een belangrijke bijdrage aan het karakter van het in ontwikkeling zijnde Ebbingekwartier.

The Student Hotel telt 365 gemeubileerde kamers en heeft allerlei voorzieningen, gericht op studenten. Denk aan studie- en ontmoetingsruimtes en een fitnesszaal. Daarnaast is er voor elke student een fiets beschikbaar, zodat de stad goed te bereiken is. Een espressobar, een restaurant en een openbare binnentuin maken het plaatje compleet. Alle drie deze voorzieningen zijn voor de hele buurt toegankelijk.

The Student Hotel is ontwikkeld in samenwerking met een van oorsprong Schots bedrijf, dat een concept van luxe studentenhuisvesting met een hotel-achtige uitstraling bedacht. Het Boterdiep bleek in Groningen de meest geschikte locatie: vlakbij de binnenstad en bovendien in verbinding met zowel de Hanzehogeschool als de Rijksuniversiteit. De Gemeente Groningen kon zich als ontwikkelaar van het Ebbingekwartier ook goed vinden in de bouw van het complex op deze locatie.

Het appartementencomplex kreeg van de ontwerpers een robuust uiterlijk – een duidelijke verwijzing naar het industriĆ«le verleden van dit deel van de stad. Om de visuele aansluiting bij de kleinere gebouwen in de omgeving niet volledig uit het oog te verliezen, zijn de gevels opgedeeld in verschillende verspringende vlakken, voorzien van reliĆ«f. Zo is er geen massief, allesoverheersend geveloppervlak ontstaan. Op een hoek van het pand zitten grote ramen, die speels boven elkaar zijn geplaatst. Achter deze ramen bevinden zich de gezamenlijke keukens. The Student Hotel biedt vanaf de straat een open aanblik. De ingang oogt uitnodigend en je kunt door de grote ramen het interieur zien.

 
Jaartal
2016
Woningtype
Zelfstandige eenheden
Aantal
364
Programma

364 kamers incl. sanitair (270 met gemeenschappelijke leefkeukens en 94 short-stay), restaurant, game/tv-ruimte, fitnessruimte, wasruimte, lees/loungeruimte, studie/conferentieruimte

Adres
Boterdiep
Plaats
Groningen
Architect
AAS Architecten
Opdrachtgever
The Student Hotel
Aannemer
Plegt-Vos