Meerhoven

Meerhoven is een intiem minibuurtje van sociale koop- en huurwoningen in een groene, ecologische setting in Meerstad. Een gezamenlijk, groen woonerf vormt de ruimtelijke spil van het plan. De voordeur en de keuken zijn hierop georiënteerd. De woonkamers liggen aan de ruime achtertuinen. Zo ontstaat een prettige combinatie van privacy en buurtgevoel.

Houtwallen zorgen voor levendige, ecologische erfafscheidingen. Een omzoming van bomen en groen geeft het ensemble een intieme setting. Het versterkt de bijzondere sfeer. Daarnaast vormt de omzoming een uitbundig groen punt in het omringende, vlakke landschap.

De woningen in Meerhoven hebben een robuuste, strakke uitstraling die contrasteert met het weelderige, diverse groen. De huizen zijn alzijdig: de gevels bestaan uit donker gebeitste open houten planken en hebben grote ramen. Doordat per gevelvlak verschillende manieren van opbouw en detailleren zijn toegepast, zit er volop beweging in. Dit wordt nog versterkt door variaties in kozijndiepte, plankbreedte en overstek. De kap van de woning is ontworpen met het oog op het opwekken van zoveel mogelijk zonne-energie: de huizen hebben geen gasleidingen nodig.

 

De grootte en kwaliteit van de woningen, gecombineerd met de groene setting, zorgt voor een uniek woonmilieu in Groningen. Landschappelijk en ecologisch wonen, vlakbij Groningen en met alle gemakken van Meerstad: dit zijn starterswoningen waarin je oud wilt worden.

 
Jaartal
2017
Woningtype
Eengezins in rij
Aantal
28
Programma

28 ecologische starterswoningen

Adres
Zuidbolsterweg
Plaats
Groningen
Architect
De Unie Architecten
Opdrachtgever
Rizoem
Aannemer
Fidoes Bouw